Matematik

SOS SJOVE MATEMATIK OPGAVER

23. januar 2019 af emmakws (Slettet) - Niveau: C-niveau

! SOS ! Hej allesammen. Jeg er i gang med en slags 'prøve', hvor jeg skal svare på 4 sjove matematikopgaver. Jeg har svaret på den sidste som burde være 43, men de andre siger mig ingenting. Jeg vil værdsætte alt hjælp !!! Venlig hilsen en dummerjan

Opgave 1 Hvem får kruset sidst?

Forestil dig at I sidder en flok venner omkring et bord. I er N personer. 

Du har et krus foran dig, som ingen endnu har smagt. 

Så du tager en slurk af kruset og sender det derefter til højre eller venstre med sandsynligheden 1/2. Lad os nu antage din nabo gør det samme: tager en slurk af det og sender det til venstre eller højre med sandsynligheden 1/2. Hver person fortsætter på denne måde. Kruset flytter sig altså tilfældigt rundt om bordet. Derfor kan det vare et stykke tid før alle får lov at smage krusets indhold for første gang. 

Hvilken person rundt om bordet har størst sandsynlighed for at være den sidste til at smage? Er det en person nær dig eller langt fra dig? (Antag, at kruset er bundløst og aldrig bliver tomt.)

Prøv at lave et diagram over eksperimentet - afgør ved hjælp af plat/krone om kruset skal til højre eller venstre. 

Point for rigtigt facit - og gode forsøg ...

Opgave 2 Logisk JA/NEJ-problem

For at blive medlem af Den hemmelige Matematikklub på Gymnasiet skal potentielle medlemmer gætte et helt tal mellem 1 og 50 ved at stille spørgsmål som kan besvares med ja eller nej. Matem Atik vil gerne være medlem, og han forsøgte sig med følgende fire spørgsmål:

"Er tallet større end 25?"

"Går 2 op i tallet?"

"Går 3 op i tallet?"

"Går 5 op i tallet?"

Efter at han havde fået svarene regnede han lidt og sagde så:

"Jeg har stadig ikke nok information. Er tallet et kvadrattal?"

Da han fik svaret "Nej" viste Matem hvad tallet var. Hvad er det?

Point for rigtigt facit - og gode forsøg....

Opgave 3 Problem med romertal

Hvilket årstal i vores fortid har haft det største antal cifre (eller bogstaver) når det er skrevet som romertal?

Og hvornår vil denne rekord blive slået?

Point for hvor tæt man er på det rigtige antal cifre - og gode forsøg....


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2019 af PeterValberg

1888 = MDCCCLXXXVIII      skulle jeg mene :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. januar 2019 af Pirgos (Slettet)

annuleret


Svar #3
23. januar 2019 af emmakws (Slettet)

#1

1888 = MDCCCLXXXVIII      skulle jeg mene :-)

Tusind tak ! 

#2

Opgave 2

Jeg tror tallet er 30

Hvorfor tror du at tallet er 30, har du en regnemetode ? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. januar 2019 af Pirgos (Slettet)

Hej , jeg er blevet lidt i tvivl efter at jeg så dit svar 43

Men jeg fandt en fællesnævner for 2.3.5 = 30 og dividerede det op i tallene

Hved du om 43 er det korrekte svar


Svar #5
23. januar 2019 af emmakws (Slettet)

#4

Hej , jeg er blevet lidt i tvivl efter at jeg så dit svar 43

Men jeg fandt en fællesnævner 2.3.5 = 30 od dividerede det op i tallene

Hved du om 43 er det korekte svar

Jeg tror faktisk du har ret, da jeg mente at 43 var svaret til den sidste opgave, og der er 4 opgaver, hvor jeg kun har skrevet 3 af dem ind her. Undskyld forvirringen, du har nok ret. Har du et bud på opgave 1 ? Men tusind tak for svar !


Skriv et svar til: SOS SJOVE MATEMATIK OPGAVER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.