Matematik

Differentialregning

23. januar 2019 af jensandersen1998 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen fer givet ved
f(x)=0,5x3-3x2+4,5+2.
a) Bestem ved hjælp af f'(x)monotoniforholdene for funktionen f.

b) Bestem en ligning for tangenten t til grafen for f i punktet (0,2).

c) Grafen for f har en anden tangent, der er parallel med t.
Bestem koordinaterne til røringspunktet for denne tangent.

Jeg har lavet a og b, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af c'eren.

Er er nogen der kan hjælpe?

Tak på forhånd!

Opgaven er vedhæftet


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2019 af peter lind

Løs ligningen for f'(x) = f'(0)


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. januar 2019 af mathon

c)
          \small f{\, }'(x_o)=4.5\quad \wedge\quad x_o\neq0

          \small 1.5{x_o}^2-6x_o+4.5=4.5\quad \wedge\quad x_o\neq0

          \small 1.5{x_o}^2-6x_o=0\quad \wedge\quad x_o\neq0

          \small 1.5x_o(x_o-4)=0\quad \wedge\quad x_o\neq0

          \small x_o=4


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. januar 2019 af mathon

Røringspunkt:

      \small R=\left ( 4,f(4) \right )


Svar #4
23. januar 2019 af jensandersen1998 (Slettet)

Tusind tak!


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.