Matematik

Løs ligningen f(x) =g(x)

23. januar 2019 af Elninoo - Niveau: C-niveau

Hvordan kan jeg løse ligningen f(x)=g(x) hjælp folkens!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2019 af OliverHviid

Det kan vi da ikke svare på, da vi ikke kender f(x) eller g(x), så kom venligst med hele opgaven, men helt generelt så går det ud på at sætte de to funktioner lig hinanden og så isolere x. Dette er så x-koordinaten til skæringspunktet mellem de to funktioner. Denne x-værdi kan så indsættes i en af de to funktioner for at få den tilsvarende y-værdi.


Svar #2
23. januar 2019 af Elninoo

Sorry min fejl Oliver! Havde ikke vedhæftet billedet men den kommer her!


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2019 af OliverHviid

Som sagt: sæt dem lig hinanden og løs mht. x, dvs. løs x²+16=x+1 mht. x.


Svar #4
23. januar 2019 af Elninoo

Hvordan kan jeg få maple til at udregne det. Har du nogle ide?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2019 af OliverHviid

Du bør dog også være opmærksom på, at x²+16=x+1 ikke har nogen løsninger inden for de reele tal; de to funktioner skærer ikke hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. januar 2019 af AMelev

Det er en 2.gradligning.
Skaf 0 på højre side og brug løsningsformlen.

Alternativt kan du løse den grafisk ved at tegne graferne for de to funktioner og bestemme skæringspunkterne. Løsningerne til ligningen er 1.koordinaterne til skæringspunkterne.

PS! Ret lige din profil, så den passer til den uddannelse, du følger (stx, hf, htx, hhx), så er det nemmere for os at vide, hvilke værktøjer, du har at benytte.
 


Skriv et svar til: Løs ligningen f(x) =g(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.