Kemi

Mængdeberegning

23. januar 2019 af ghdfir (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvor meget 58 % HCl skal der til for at lave en 3 M blanding på 100 mL?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2019 af mathon

som i
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1876322

benyt
                \small \small c=p\cdot 10^{-2}\cdot \frac{\varrho }{M}\qquad\textup{enheden for }\varrho \textup{ er }\tfrac{kg}{L}\qquad\textup{enheden for M er }\tfrac{kg}{mol}


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2019 af mathon

Jeg husker nu, at koncentreret saltsyre er ca. 40% w/w.

Derfor kan saltsyren ikke være 58% w/w.


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.