Kemi

Mængden af base der skal til for at neutralisere syre

22. januar 2019 af ghdfir (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg har brug for hjælp med følgende opgave:

Vi har et glas med 5 mL 4 M HCl. Hvor meget koncentreret NH3 skal der til for at neutralisere hele syren undtagen 2 mmol?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2019 af mathon

Hvilken koncentration af NH3 kalder du koncentreret NH3?


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2019 af mathon

eller
              Hvilken masseprocent af NH3 kalder du koncentreret NH3?
         


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2019 af mathon

Til beregning af NH3'ens molaritet c, kan med oplysning om masseprocent p og densitet \varrho
benyttes:
                    \small c=p\cdot 10^{-2}\cdot \frac{\varrho }{0.017031\; \tfrac{kg}{mol}}\qquad\textup{enheden for }\varrho \textup{ er }\tfrac{kg}{L}


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2019 af mathon


       \small n_{HCl}=\left (0.005\; L \right )\cdot \left ( 4\; \tfrac{mol}{L} \right )-\left (2\cdot 10^{-3}\; mol \right )=1.8\cdot 10^{-2}\; mol
som da reaktionsforholdet
er:
              \small HCl:NH_3=1:1

              \small V_{NH_3}\cdot c_{NH_3}=1.8\cdot 10^{-2}\; mol

              \small V_{NH_3}=\frac{1.8\cdot 10^{-2}\; mol}{ c_{NH_3}}=\frac{1.8\cdot 10^{-2}\; mol}{ p\cdot 10^{-2}\cdot \frac{\varrho _{NH_3}}{0.017031\; \tfrac{kg}{mol}}}


Svar #5
23. januar 2019 af ghdfir (Slettet)

Det er 25 % NH3


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. januar 2019 af mathon

Densiteten af 25% NH3 er 0.910 kg/L.


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. januar 2019 af mathon

              \small \small V_{NH_3}=\frac{1.8\cdot 10^{-2}\; mol}{ c_{NH_3}}=\frac{1.8\cdot 10^{-2}\; mol}{ 25\cdot 10^{-2}\cdot \frac{0.910\; \tfrac{kg}{L}}{0.017031\; \tfrac{kg}{mol}}}=0.00135\; L=1.35\; mL


Skriv et svar til: Mængden af base der skal til for at neutralisere syre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.