Matematik

hjæælppp

23. januar 2019 af Hanne12345654321 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Er der nogen der kan hjælpe mig med disse to opgaver? ved ikke hvordan jeg skal lave dem:(( (tjek billedet)

Tak på forhånd 

Vedhæftet fil: matt.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2019 af StoreNord

a)   Som tidligere oplyst:    Afstanden er =  sqrt((x(P) - x(Q))² + (y(Q) - y(P))²)

b)   Sæt P's koordinater ind, og minimer Afstanden ved at differentiere og sætte A' = 0.


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. januar 2019 af StoreNord

Det er nemt med Geogebra.
Skærmbillede fra 2019-01-23 22-46-45.png


Svar #3
23. januar 2019 af Hanne12345654321 (Slettet)

Hvor får du 10 + x2 -6x + 4e2x - 4ex?


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. januar 2019 af StoreNord

Afstanden er =  sqrt( (x(P) - x(Q))² + (y(Q) - y(P))² ) =
                           sqrt( (3 - x)² + (2ex-1))² ) =
                           sqrt( 9 + x-6x+4e2x + 1 - 4ex ) =
                           sqrt( 10 + x²-6x+4e2x - 4ex )


Svar #5
23. januar 2019 af Hanne12345654321 (Slettet)

Hvad er sqrt?


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. januar 2019 af StoreNord

Kvadratroden. QP er jo hypotenusen af en retvinklet trekant under QP.


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. januar 2019 af StoreNord

Skærmbillede fra 2019-01-23 23-07-27.png


Svar #8
23. januar 2019 af Hanne12345654321 (Slettet)

Hvordan ved du at de skal sættes sådan sqrt( (x(P) - x(Q))² + (y(Q) - y(P))² ) ??

Undskyld hvis jeg stiller alt for mange spm:))


Brugbart svar (1)

Svar #9
23. januar 2019 af StoreNord

Nu kan du se det på den nye tegning. Pythagoras.


Svar #10
23. januar 2019 af Hanne12345654321 (Slettet)

Jaa så jeg skal kigge på a2 + b2 =c2    men kan det ikke være sådan  sqrt((x2- x1)² + (y2 - y1))² ) ??


Brugbart svar (1)

Svar #11
23. januar 2019 af StoreNord

Jo. Det ser også nemmere ud.


Svar #12
23. januar 2019 af Hanne12345654321 (Slettet)

Okay mange tak for hjælpen nu forstår jeg:)))


Svar #13
23. januar 2019 af Hanne12345654321 (Slettet)

Sidste spørgesmå:) hvordan differentier man i geogebra?


Brugbart svar (1)

Svar #14
23. januar 2019 af StoreNord

skriv: Afledede(f)

Du kan også bruge: Ekstremum(f)


Svar #15
23. januar 2019 af Hanne12345654321 (Slettet)

Jeg forstår ikke disse to trin altså hvordan kan det blive til sqrt( (3 - x)² + (2ex-1))² )?

sqrt( (x(P) - x(Q))² + (y(Q) - y(P))² ) =   

sqrt( (3 - x)² + (2ex-1))² ) =


Brugbart svar (0)

Svar #16
24. januar 2019 af StoreNord

Fordi P har koordinaterne (3,2
og Q har koordinaterne (x,f(x)), hvor f(x)=2ex. Se tegningen.
Nåh ja, jeg havde tidligere skrevet  2ex. Undskyld!


Skriv et svar til: hjæælppp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.