Matematik

Hjælp til ligninger igen

24. januar 2019 af jlj95 - Niveau: B-niveau

Jeg har her igen to ligninger, jeg ikke helt forstår hvordan jeg starte =

1) 4x-6x2=0

2) (2x)/(x-1)

Det driller godt nok lidt med reducering og ligninger syntes jeg. Kan det være nogen af jer, lærere eller tidligere elever, der har erfaring med hvordan man kommer bedst ind i det, eller hvor der måske er nogen ting nybegyndere kan overse. Jeg kan sagtens lave en masse nogen gange, men andre gange har jeg ingen idé om hvad jeg gør.

Tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2019 af janhaa

2) (2x)/(x-1)

er ikke likning


Svar #2
24. januar 2019 af jlj95

Hov nej- (2x)/(x-1) = 3


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. januar 2019 af janhaa

1) 4x-6x^2=0

2x(2 - 3x) = 0

2x=0, x=0, og

2-3x=0

2=3x

x=2/3


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. januar 2019 af janhaa

2)

(2x)/(x-1) = 3 

\,\,\,x \neq 1

2x = 3x-3

x = 3


Svar #5
24. januar 2019 af jlj95

#4 Janhaa jeg forstår ikke helt hvad du gør med den. Vil du uddybe det for mig?

Brugbart svar (1)

Svar #6
24. januar 2019 af OliverHviid

Man ganger med (x-1) på begge sider af lighedstegnet, dvs.

(2x)/(x-1) = 3⇔

(2x)*(x-1)/(x-1)=3(x-1)⇔

2x=3x-3⇔

-x=-3⇔

x=3


Svar #7
24. januar 2019 af jlj95

Når ja okay, tak :)

Brugbart svar (1)

Svar #8
24. januar 2019 af OliverHviid

Selv tak - endelig bare spørg igen, hvis der er noget, som volder problemer.


Skriv et svar til: Hjælp til ligninger igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.