Matematik

Find forskrift

25. januar 2019 af SofieHoffland - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg mangler bare at besvare denne lille opgave i min aflevering. Men jeg kan simpelthen ikke helt finde ud af hvordan jeg skal finde forskriften. 

En eksponentiel funktion opfylder (1,7) = 23,8 og (5,1) = 102,5. Bestem forskriften for f  blandt andet ved hjælp af sætning 11.  Jeg har vedhæftet et billede af sætning 11. Håber at der er en der kan hjælpe. 

Tak. 

- Sofie


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2019 af AMelev

Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. 
Se s. 19 (100) & (101) 
Formel (100) er din sætning 11.

Du har opgivet to punkter (x1,y1) = (1.7, 23.8) og (x2,y2) = (5.1,102,5). 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2019 af peter lind

Du beregner a efter formlen

Dernæst indsætter du en af de to punkter i formlen.Det giver en ligning til bestemmelse af b


Svar #4
25. januar 2019 af SofieHoffland

Tak for det


Skriv et svar til: Find forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.