Matematik

Differentialregning

25. januar 2019 af Ksejdjdjdk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Der er givet funktionen f(x)= kvadratrod x-x+7,  x>0

Løs ligningen f'(x)=0

Bestem monotoniforholdende for f.
Bestem maksimum for f


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2019 af mathon

            \small \small f(x)=x^{\frac{1}{2}}-x+7\qquad x\geq 0

            \small f{\, }'(x)=\tfrac{1}{2}x^{-\frac{1}{2}}-1\qquad x>0


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2019 af mathon

            \small \small f{\, }'(x)=\tfrac{1}{2}x^{-\frac{1}{2}}-1=0\qquad x>0

                            \small \small \tfrac{1}{2}x^{-\frac{1}{2}}=1

                           \small x^{-\frac{1}{2}}=2

                           \small x^{\frac{1}{2}}=\tfrac{1}{2}

                           \small x=\tfrac{1}{4}


Svar #3
25. januar 2019 af Ksejdjdjdk (Slettet)

Jeg skal lige høre hvad er hvad?


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.