Fysik

Varmeenergi

26. januar 2019 af Dinosaua - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg søger hjælp til følgende spørgsmål... Jeg ved simpelthen ikke, hvordan grafen skal tegnes, og når jeg ikke ved det, er det derfor umuligt at svare på følgende spørgsmål.. 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2019 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2019 af ringstedLC

a) Grafen får fem intervaller af E

-  E-20 ºC - E0 ºC

\begin{align*} E_{T<0^{\circ}} &= m\cdot c_{is}\cdot \Delta T \\ E_{T<0^{\circ}} &= 1.00\cdot 2.03\cdot 20 \;\left ( \tfrac{kg\cdot kJ\cdot K}{kg\cdot K}=kJ \right )=40.6\;kJ \end{align*}

Det vil sige, at fra 0 - 40.6 stiger grafen fra -20 - 0.

-  E0 ºC - E0 ºC (isen smelter, der tilføres energi uden at T stiger)

\begin{align*} E_{smelte} &= m\cdot c_{is_{smelte}} \\ E_{smelte} &= 1.00\cdot 333.55 \;\left ( \tfrac{kg\cdot kJ}{kg}=kJ \right )=333.55\;kJ \end{align*}

Det vil sige, at fra 40.6 + 333.55 stiger grafen ikke.

-  E0 ºC - E100 ºC

\begin{align*} E_{0^{\circ}<T<100^{\circ}} &=m\cdot c_{vand}\cdot \Delta T \\ E_{0^{\circ}<T<100^{\circ}} &=\;?\;kJ \end{align*}

Beregn selv intervallet.

-  E100 ºC - E100 ºC (vandet fordamper, der tilføres energi uden at T stiger)

\begin{align*} E_{fordampn.} &= m\cdot c_{vand_{fordampn.}} \\ E_{fordampn.} &=\;?\;kJ \end{align*}

Beregn selv intervallet.

-  E100 ºC - E120 ºC 

\begin{align*} E_{100<T<120} &=m\cdot c_{damp}\cdot \Delta T \\ E_{100<T<120} &=\;?\;kJ \\ \end{align*}

Det er en stykkevis linje.


Skriv et svar til: Varmeenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.