Kemi
Drejningsvinkel
Jeg har denne opgave, jeg er i tvivl om punkt b:
Saccharose(almindelig sukker) har den specifikke drejning [α]20D=66,37 grader. dm-1*(g/mL)-1
a) 2,0 g saccharose opløses i demineraliseret vand til man har 100 mL, og opløsningen hældes derpå i en beholder, der er så lang, at lysvejen bliver 20 cm. Beregn drejningsvinklen for opløsningen.
b) Et tilsvarende forsøg udføres, og man måler drejningsvinklen til at være 9,3 grader. Beregn koncentrationen i mg/L af saccharose i opløsningen.
a=[a]20D*l*c
Jeg syntes ikke jeg kan finde ud af at isolere c. Jeg får det til c=[a]20D*l-a men det passer ikke rigtigt?
Svar #1
27. januar 2019 af ringstedLC
Det er faktorer, ikke led.
Se: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1092519
Skriv et svar til: Drejningsvinkel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.