Dansk

Hvorfor tager vi selfies?

28. januar 2019 af JesusFrenchie - Niveau: 10. klasse

Hej alle sammen.

Jeg er igang med at skrive en klumme i dansk omkring hvorfor vi tager selfies nu til dags.

Jeg har brug for hjælp til at skrive om det, så derfor synes jeg at det vil være en god ide at hører forskellige meninger omkring hvorfor vi tager selfies. Jeg vil også gerne vide hvad i synes om selfies.

Mange tak, hvis i vil hjælpe! :')


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2019 af linep1

Jeg tror, at nogle tager selfies og poster dem på Instagram, Facebook og lignende, for at få anerkendelse, når folk kommenterer og liker deres selfie.


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. januar 2019 af PeterValberg

Mon ikke selfies (og vores brug af sociale medier) handler om selviscenesættelse?

- - -

mvh.

Peter Valberg


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. januar 2019 af SuneChr

Vi skal huske på, at selfie-fænomenet ikke er nyt. Lige fra fotografiets tidligste barndom er vi blevet fotograferet snart sagt i næsten enhver sammenhæng og har nydt at kunne sende et hjemmelavet postkort til familie, venner og bekendte overalt i verden. Det gik bare ikke med den hastighed og mangfoldighed, det gør i dag takket være den teknologiske udvikling. En lov synes at gælde til alle tider: Hvorfor ikke gøre det, når det er muligt? Det er jo drivkraften i forskningen og udviklingen. Hvorfor vi ta'r selfies, skal sikkert besvares psykologisk/neuropsykologisk. Det har også noget med hjernens signalstoffer, belønningssystemer at gøre. Nogle siger, og det tror jeg er rigtigt, at ludomani, narkomani, alkoholisme, selfie-mani, er, neuropsykologisk, samme mekanisme, der sker i hjernen. Hvad jeg synes om selfies? 15 minutters berømmelse og derefter glemt, som  Andy Warhol har sagt.
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. januar 2019 af Stygotius

De folk der tager "selfies", gør det fordi de er ekstremt selvoptaget og tror at de er de vigtigste personer i verden og mener at andre også må være vildt optaget af at se dem når som helst.

Det er den samme mekanisme der ligger bag brugen af de såkaldt "sociale medier". Hele verden da være vildt interesseret i at få at vide hvornår lille jeg går ud at tisse og hvornår jeg får en kop kaffe og hvornår jeg læser en tegneserie. Det er en utrolig barnlig, oppustet og umoden opfattelse af sig selv som man kun kan le ad. Det er en uhyggeligt ekshibitionistisk måde at se sig selv på.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2019 af AlexanderLM

Man kan da også godt gøre det for at lave et godt minde, når man er ved familien. Alle skal da være med på billedet, og hvis man nu tager et helt almindeligt billede. Så er der jo en person, der ikke kan være med, da den person jo tager billedet. Grethe, hun skal også kunne være med. 


Skriv et svar til: Hvorfor tager vi selfies?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.