Matematik

Trekanter of vektorer HJÆLP MIG!!!

28. januar 2019 af wazupbitchez (Slettet) - Niveau: B-niveau

en trekant har koordinaterne: A(1,1) B(4,2) C(2,4)

gør rede for hvilke af følgende påstande er sande:

AB(med en pil over) + BC(mpo) = AC(mpo)                                                                                                                          AB-BC=AC                                                                                                                                                                 AB-BC=CA                                                                                                                                                                 AC-AB=BC                                                                                                                                                               AB+BC=CA


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2019 af AMelev

\overrightarrow{AB}+\overrightarrow{BC}=\overrightarrow{AC} følger direkte af definitionen af vektorsum (I slutningen af 1. vektor tegnes 2. vektoren, og sumvektoren går så fra start af 1. til slut af 2.).

\overrightarrow{AB}-\overrightarrow{BC}=\overrightarrow{CA}\Leftrightarrow \overrightarrow{AB}=\overrightarrow{BC}+\overrightarrow{CA}\Leftrightarrow \overrightarrow{AB}=\overrightarrow{BA} ikke sandt, da \overrightarrow{AB}=-\overrightarrow{BA}

\overrightarrow{AC}-\overrightarrow{AB}=\overrightarrow{BC}\Leftrightarrow \overrightarrow{AC}=\overrightarrow{AB}+\overrightarrow{BC} sand iflg. def. af vektorsum

\overrightarrow{AB}+\overrightarrow{BC}=\overrightarrow{CA}\Leftrightarrow \overrightarrow{AB}+\overrightarrow{BC}=-\overrightarrow{AC} ikke sand, da \overrightarrow{AB}+\overrightarrow{BC}=\overrightarrow{AC}

Hvis det er meningen, du skal illustrere det med vektorerne ud fra de givne punkter, skal du bestemme koordinatsættene til \overrightarrow{AB}\overrightarrow{BC}\overrightarrow{AC} og \overrightarrow{CA} og så beregne koordinatsættene til højre- og venstresiderne af ligningerne.

Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. 
Se s. 11 (49), (47) & (48).


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2019 af ringstedLC

\begin{align*} \overrightarrow{AB}+\overrightarrow{BC} &= \overrightarrow{AC} \\ \binom{B_x-A_x}{B_y-A_y}+\binom{C_x-A_x}{C_y-A_y} &= \binom{C_x-A_x}{C_y-A_y} \\ \end{align*}

Indsæt koordinaterne og undersøg om ligningen er sand.


Skriv et svar til: Trekanter of vektorer HJÆLP MIG!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.