Matematik

Isoler x

28. januar 2019 af ineeduhelp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Skal isolere x i udtrykket 4x = z+5

En der kan hjælpe? er helt gået i stå


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2019 af peter lind

Del højre og   venstre side med 4


Svar #2
28. januar 2019 af ineeduhelp (Slettet)

#1

Del højre og   venstre side med 4

ligningen hed 4^x=z+5, er det bare det samme jeg gør så den hedder x=z+1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2019 af janhaa

ln(4^x) = ln(z+5)

x = (ln(z+5)) / ln(4)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2019 af ringstedLC

I #3 bruges en logaritme-regneregel:

\begin{align*} 4^x &= z+5 \\ \ln\left (4^x \right ) &= \ln\left (z+5 \right ) \\ x\cdot \ln(4) &= \ln\left ( z+5 \right )\;,\;\ln\left ( a^r \right )=r\cdot \ln(a) \\ x &= \frac{\ln\left ( z+5 \right )}{\ln(4)} \end{align*}


Skriv et svar til: Isoler x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.