Matematik

Mathon/peter ind hjælp!!!

01. februar 2019 af Nanna34 - Niveau: B-niveau

kan i hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2019 af OliverHviid

Hvor er dit eget forsøg? Hvad er dine tanker??


Svar #2
01. februar 2019 af Nanna34

#1

Hvor er dit eget forsøg? Hvad er dine tanker??

altså jeg tænker lidt på intergral men atså jeg er ret sikker på at den er forkert ! og vil ik lyde som en idiot lol...


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2019 af oppenede

Separer ligningen:
   \\[0.08cm]\text{ }\hspace{1.11cm}y'(x)=e^{x+2\cdot y(x)} \\[0.08cm]\text{ }\hspace{1.11cm}y'(x)=e^x e^{2\cdot y(x)} \\[0.08cm]y'(x)e^{-2\cdot y(x)}=e^x

Integrer begge sider mht. x
   -0.5e^{-2\cdot y(x)}=e^x+k

Isoler y(x) og indsæt (x, y(x)) = (0, 0) for at få en ligning til bestemmelse af k.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2019 af OliverHviid

Du kan også anvende tangentligningen y=f'(x0)*(x-x0)+f(x0). Her kendes punktet P(0,0) (altså x0 og f(x0) f'(x0) kan desuden også findes ved blot at indsætte P(0,0) i dy/dx.


Svar #5
01. februar 2019 af Nanna34

#3

Separer ligningen:
   \\[0.08cm]\text{ }\hspace{1.11cm}y'(x)=e^{x+2\cdot y(x)} \\[0.08cm]\text{ }\hspace{1.11cm}y'(x)=e^x e^{2\cdot y(x)} \\[0.08cm]y'(x)e^{-2\cdot y(x)}=e^x

Integrer begge sider mht. x
   -0.5e^{-2\cdot y(x)}=e^x+k

Isoler y(x) og indsæt (x, y(x)) = (0, 0) for at få en ligning til bestemmelse af k.

hvordan kan man isolere y? kan man bruge ln/ log


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. februar 2019 af oppenede

Det er nemmest at starte med at dividere med -0.5 på begge sider før ln tages


Svar #7
01. februar 2019 af Nanna34

#6

Det er nemmest at starte med at dividere med -0.5 på begge sider før ln tages


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. februar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

-½e-2y = ex + c  <=>

e-2y = -2ex - 2c

Jeg omdøber for nemheds skyld konstanten -2c til k:

e-2y = -2ex + k  <=>

-2y = ln(-2ex + k)  <=>

y = -½ln(-2ex + k)

Vi kan så bestemme k ved at benytte at f(0) = 0:

0 = -½ln(-2e0 + k)  <=>

1 = -2 + k  <=>

k = 3

Forskriften for f bliver altså

f(x) = -½ln(-2ex + 3)


Svar #9
01. februar 2019 af Nanna34

#8

-½e-2y = ex + c  <=>

e-2y = -2ex - 2c

Jeg omdøber for nemheds skyld konstanten -2c til k:

e-2y = -2ex + k  <=>

-2y = ln(-2ex + k)  <=>

y = -½ln(-2ex + k)

Vi kan så bestemme k ved at benytte at f(0) = 0:

0 = -½ln(-2e0 + k)  <=>

1 = -2 + k  <=>

k = 3

Forskriften for f bliver altså

f(x) = -½ln(-2ex + 3)

hvordan ombytter man -2c til k 


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. februar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

-2c er jo bare en eller anden konstant, så den kan vi kalde hvad vi vil.

Du kan også bare beholde -2c, og så ender du med forskriften

y = -½ln(-2ex - 2c)

Så bestemmer du c:

f(0) = 0  <=>

0 = -½ln(-2e0 - 2c)  <=>

1 = -2 - 2c  <=>

c = -2/3

som indsat i forskriften giver

f(x) = -½ln(-2ex - 2(-2/3))  <=>

f(x) = -½ln(-2ex + 3)

Så det giver det samme. Mellemregningerne bliver bare lidt nemmere/pænere når der står k i stedet for -2c.


Svar #11
01. februar 2019 af Nanna34

#10

-2c er jo bare en eller anden konstant, så den kan vi kalde hvad vi vil.

Du kan også bare beholde -2c, og så ender du med forskriften

y = -½ln(-2ex - 2c)

Så bestemmer du c:

f(0) = 0  <=>

0 = -½ln(-2e0 - 2c)  <=>

1 = -2 - 2c  <=>

c = -2/3

som indsat i forskriften giver

f(x) = -½ln(-2ex - 2(-2/3))  <=>

f(x) = -½ln(-2ex + 3)

Så det giver det samme. Mellemregningerne bliver bare lidt nemmere/pænere når der står k i stedet for -2c.

a det ha jeg ogs fandt ud af tusind tak for hjælp!!!!!


Svar #12
01. februar 2019 af Nanna34

#11
#10

-2c er jo bare en eller anden konstant, så den kan vi kalde hvad vi vil.

Du kan også bare beholde -2c, og så ender du med forskriften

y = -½ln(-2ex - 2c)

Så bestemmer du c:

f(0) = 0  <=>

0 = -½ln(-2e0 - 2c)  <=>

1 = -2 - 2c  <=>

c = -2/3

som indsat i forskriften giver

f(x) = -½ln(-2ex - 2(-2/3))  <=>

f(x) = -½ln(-2ex + 3)

Så det giver det samme. Mellemregningerne bliver bare lidt nemmere/pænere når der står k i stedet for -2c.

a det ha jeg ogs fandt ud af tusind tak for hjælp!!!!!

du ha reddet mit liv ....lol.... men mange takkkkkkkkkkk og god weekend


Skriv et svar til: Mathon/peter ind hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.