Matematik

Omvendte funktion

06. februar 2019 af Elninoo - Niveau: C-niveau

En der kan fortælle mig hvordan man regner denne opgave ud? Gerne en god forklaring. Takker studieportal!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2019 af mathon

Skal du bestemme den omvendte funktion til de omvendte funktioner?

Eller er det x- og y-notationen, der forvirrer?


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2019 af mathon

                       \small \begin{array}{lllll}& f^{-1}(x)=y=\tfrac{1}{4}x-\tfrac{1}{4}\\\\ &4y=x-1\\\\ &x=f(y)=4y+1\\\\ \textup{eller noteret}&f(x)=4x+1 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. februar 2019 af mathon

                       \small \small \begin{array}{lllll}& g^{-1}(x)=y=\tfrac{1}{3}x\\\\ &3y=x\\\\ &x=g(y)=3y\\\\ \textup{eller noteret}&g(x)=3x \end{array}


Skriv et svar til: Omvendte funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.