Fysik

Specifik varmekapacitet

07. februar 2019 af Sodiom - Niveau: C-niveau

Hej alle,

Er der en, der vil hjælpe mig med følgende opgave?

Jeg er lidt i tvivl, da jeg egentlig troede, at specifik varmekapacitet var bestemt på forhånd?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2019 af mathon

Der ses i beregningen bort fra varmeafgivelse til omgivelserne:

                          \small m\cdot c \cdot \Delta T=P\cdot t

                          \small c=\frac{P\cdot t}{m\cdot \Delta T}


Svar #3
07. februar 2019 af Sodiom

Vil det så sige:

(2153*120)/(1,00*61,5) ?

Og tak for svaret


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2019 af mathon

                  \small c=\frac{\left ( 2153\; \tfrac{J}{s} \right )\cdot (120\; s)}{\left ( 1.00\; kg \right )\cdot (61.5\; K)}=\frac{2153\cdot 120}{1.00\cdot 61.5}\; \tfrac{J}{kg\cdot K}


Svar #5
07. februar 2019 af Sodiom

Tak, det var også det jeg mente :)


Skriv et svar til: Specifik varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.