Fysik

Vands specifikke fordampningsvarme

07. februar 2019 af Sodiom - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg sidder med en opgave i fysik, hvor jeg skal finde vands specifikke fordampningsvarme.

Jeg vil gøre det ud fra formlen L_f=P*a

Jeg har P, der er 343,1 W og a, der er 8355,1

Regnestykket får jeg til 2,8666*10^6, men hvilken enhed er dette? og skal det omregnes til en anden enhed, da dette ikke giver mening for mig?


Svar #1
07. februar 2019 af Sodiom

Jeg tænker, at jeg skal dividere med 1000, men hvilken enhed får jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Hvad står a for?


Svar #3
07. februar 2019 af Sodiom

Hældningen på en graf, der er lavet :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Hvad har du på akserne på den graf?


Svar #5
07. februar 2019 af Sodiom

Det kan du ser her


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. februar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Så har a enheden s/kg.

Lf = 343,1 J/s * 8355,1 s/kg = 2,867*106 J/kg = 2867 kJ/kg


Svar #7
07. februar 2019 af Sodiom

Super, tusinde tak for dit svar :)


Skriv et svar til: Vands specifikke fordampningsvarme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.