Matematik

det skrå kast

07. februar 2019 af tim133133 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej alle sammen jeg sidder lidt fast i en opgave og håber kan hjælpe mig. Opgaven luder følgende.

Et projektil affyres med en begyndelsesfart på 200 km/t. Bestem vinklen, således at nedslaget sker i en afstand 250 m fra kanonen. (vi ser bort fra luftmodstanden).

håber at i kan hjælpe og på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2019 af mathon

kastevidde
                                        \small s_v=\frac{{v_0}^2\cdot \sin(2\alpha )}{g}\qquad\textup{hvor }\alpha \textup{ er kastvinklen med vandret.}

\small 200\; \tfrac{km}{h}=55.556\; \tfrac{m}{s}


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2019 af mathon

                                        \small \small \alpha =\tfrac{1}{2}\sin^{-1}\left (\frac{ s_v\cdot g}{{v_0}^2} \right )


Svar #3
07. februar 2019 af tim133133 (Slettet)

#2

                                        \small \small \alpha =\tfrac{1}{2}\sin^{-1}\left (\frac{ s_v\cdot g}{{v_0}^2} \right )

hvor har du sv fra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2019 af mathon

...slå op i din formelsamling.


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. februar 2019 af mathon

jeg misforstod
spørgsmålet i #3

                                      \small \small \small \alpha =\tfrac{1}{2}\sin^{-1}\left (\frac{ \left (250\; m \right )\cdot \left (9.82\; \tfrac{m}{s^2} \right )}{{\left (55.556\; \tfrac{m}{s} \right )}^2} \right )=\tfrac{1}{2}\cdot \sin^{-1}\left ( 0.7954 \right )=26.35\degree                 


Svar #6
08. februar 2019 af tim133133 (Slettet)

Tak for hjælpen

Skriv et svar til: det skrå kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.