Matematik

reducering

10. februar 2019 af emmaa22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Reducer udtrykket:

a) 2?? · ?? + ?? − ?? · (2?? + ??)

Er der nogen, der kan hjælpe mig igang?? skal jeg bruge en kvadratsætning til at løse det eller hvordan - på forhånd tak:))


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. februar 2019 af mathon

Brug en forståelig notation.


Svar #2
10. februar 2019 af emmaa22 (Slettet)

ups, der skulle stå:

2q*(p+q)-p*(2q+p) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. februar 2019 af OliverHviid

Gang ind i parenteserne, og reducér så.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2019 af mathon

             \small \begin{array}{lrclclcl} &2q\cdot (p+q)&-&p\cdot (2q+p)&\textup{to led}\\\\ \textup{der ganges ind:}&\left ( 2pq+2q^2 \right )&-&\left ( 2pq+p^2 \right )\\\\ \textup{parenteser h\ae ves:}&2pq+2q^2-2pq-p^2\\\\ \textup{der reduceres:}&2q^2-p^2 \end{array}


Skriv et svar til: reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.