Matematik

Løse denne opgave uden at kende koordinaterne til punktet P

10. februar 2019 af Tqooa - Niveau: A-niveau

Må indrømme, at det er lidt for længe siden, at jeg har tænk på matematik (sabbatår <3 haha), men altså, jeg vil gerne løse denne her matematikopgave. Jeg kan desværre ikke se, hvordan det skal lade sig gøre, hvis man ikke har koordinaterne til punktet P.

Jeg har (måske rigtigt/måske ikke) lavet opg a), hvor jeg får y=2x_0*(x-x_0)+x_0^2, hvilket jeg omskriver til y=2x_0x-x_0^2. Jeg kommer frem til det ved at differentiere parablens forskrift og indsætte resultatet i tangentens ligning.
Men fra opg b) kan jeg simpelthen ikke se, at det giver mening uden at kende koordinat på P.

På forhånd tak! Billede af opgaven følger, er bare bange for at den kan finde på at slette noget, hvis jeg uploader nu)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2019 af peter lind

Hvad er opgave b)


Svar #2
10. februar 2019 af Tqooa

billede af opgaven :)


Svar #3
10. februar 2019 af Tqooa

Her er mere info


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. februar 2019 af oppenede

R skærer y-aksen, dvs. Rx = 0.
R skærer tangenten, dvs. \small R_y=2 x_0 R_x-x_0^2 = 0-x_0^2


Svar #5
10. februar 2019 af Tqooa

Tak for svaret!


Skriv et svar til: Løse denne opgave uden at kende koordinaterne til punktet P

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.