Matematik

integral regning

13. februar 2019 af Teriperry - Niveau: B-niveau

jeg står her med en opgave som jeg ikke kan få hovedet rundt omså det ville være så fedt med lidt hjælp og forklaring:)

grafen for funktionen givet ved f(x)=4x+e^-x afgrænser sammenmed x aksen og ligningerne y=0, x=1 og x=2 et område, der har et areal. bestem dette areal ved hjælp af stamfunktion.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2019 af OliverHviid

Find stamfunktionen til f(x)=4x+e-x og udregn integralet fra 1 til 2. Prøv at skitsere det for at få overblik over situationen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2019 af mathon

         \small F(x)=2x^2-e^{-x}+k

         \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \int_{1}^{2}4x+e^{-x}\mathrm{d}x=\left [2x^2-e^{-x} \right ]_{1}^{2}=2\cdot 2^2-e^{-2}-(2\cdot 1^2-e^{-1})=8-e^{-2}-2+e^{-1}=6+e^{-1}-e^{-2}             


Skriv et svar til: integral regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.