Matematik

Differentiel regning

14. februar 2019 af umpalumpa18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har fået en funktion, som jeg skal differentiere, og det er uden hjælpemidler. Jeg kan slet ikke finde ud af det, og vil gerne have et skub i den rigtige retning. Håber virkelig nogen kan hjælpe mig. 

Der er givet en funktion f(x)= x+ 2 *√(x), x> 0

a) Bestem f (1) og fmærke (1).


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. februar 2019 af mathon

                 \small \begin{array}{lclcl} f(x)&=&x^3+2\sqrt{x}&&x>0\\\\ f{\, }'(x)&=&3x^2+\tfrac{1}{\sqrt{x}} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. februar 2019 af mathon

detaljer:
                   \small \left ( \sqrt{x} \right ){\, }'=\frac{1}{2\sqrt{x}}\small \small \left ( \sqrt{x} \right ){\, }'=\frac{1}{2\sqrt{x}}

                   \small 2\cdot \left ( \sqrt{x} \right ){\, }'=2\cdot \frac{1}{2\sqrt{x}}= \frac{1}{\sqrt{x}}


Skriv et svar til: Differentiel regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.