Matematik

Tredjegradspolynomie

15. februar 2019 af havenisse3 - Niveau: B-niveau

Jeg er i tvivl om man skal benytte formlen for diskriminanten for at finde nulpunkterne til funktionen. Skal laves i maple med hjælpemidler - er der evt nogen der ved hvilken kommando der skal benyttes også?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2019 af peter lind

Der findes ingen diskriminant for 3. gradsdspolynomium. Du skal sætte x ud foran en parantes og bruge nulreglen: Hvis et produkt er 0 er mindst en af faktorene 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2019 af mathon

a)

                         \small f(x)=x\left ( x^2-8x+16 \right )=x(x-4)^2
nulpunkter:
                         x=\left\{\begin{matrix} 0\\4 \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2019 af mathon

b)
                        \small \small A_M=\int_{0}^{4}\left (x^3-8x^2+16x \right )\mathrm{d}x


Skriv et svar til: Tredjegradspolynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.