Matematik

Analytisk plangeometri

22. februar 2019 af plinner (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er helt grøn i det nye reformfag, og i den forlængelse, forstår jeg klap af hvad der foregår.

Vedhæftet er min første opgave. Please ELI5, thanks.

(de to linjer under "siden b"-ligningen, er mine egne udregninger)

Vedhæftet fil: geo.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2019 af mathon

siden a:
                  \textup{En retningsvektor for linjen }
                  \textup{er: }
                             \overrightarrow{r}=\begin{pmatrix} -2-(-3)\\ -3-(-2) \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 1\\ -1 \end{pmatrix}
                  \textup{En normalvektor for linjen er derfor:}

                             \overrightarrow{n}=\widehat{\overrightarrow{r}}=\widehat{\begin{pmatrix} 1\\-1 \end{pmatrix}}=\begin{pmatrix} 1\\1 \end{pmatrix}

siden a's ligning
er derfor:
                             \textup{a:}\quad\begin{pmatrix} 1\\1 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-(-3)\\ y-(-2) \end{pmatrix}=0

                             \textup{a:}\;\; \quad x+y+5=0


Svar #3
22. februar 2019 af plinner (Slettet)

Tak for hurtig respons mathon, men jeg forstår det stadig ikke helt (faktisk overhovedet ikke). Søger hovedsageligt forklaring af løsningen, så jeg kan regne resten selv.

Måske det kommer med forståelsen af dét du skriver, men forstår heller ikke hvordan jeg "oversætter" ligningerne til punkter?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2019 af ringstedLC

Du behøver ikke nogle punkter, når ligningerne for siderne kendes.

Skriv ligningerne i inputfeltet og brug skæringsværktøjet.


Skriv et svar til: Analytisk plangeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.