Fysik

Halveringstiden

22. februar 2019 af TingtokTea - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde halveringstiden, til det skal jeg bruge fremskrivningsfaktoren. Men er i tvivl om hvordan dette udregnes med oplysningerne ? Er dette blot de 0,981 ? :)

Vedhæftet fil: fysiktingting.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2019 af mathon


Svar #2
22. februar 2019 af TingtokTea

Jeg har fundet ud af det. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2019 af janhaa

0.981^(10)=(1/2)^(10/T(0,5))

T(0,5)=36,13 min

T(0,5): half life


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2019 af mathon

                                              \small \tfrac{1}{2}=0.981^{T_{\frac{1}{2}}}

                                              \small \log\left (\tfrac{1}{2} \right )=\log(0.981)\cdot {T_{\frac{1}{2}}}

                                              \small T_{\frac{1}{2}}=\frac{\log\left (\tfrac{1}{2} \right )}{\log(0.981)}\qquad\textup{minutter}


Skriv et svar til: Halveringstiden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.