Matematik

Skæringspunkt mellem banekurve og linje

23. februar 2019 af jannich007 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave som lyder som følgende: Skæringspunktet A mellem banekurven for r(t) og linjen l har koordinaterne A(2,6;3,4). Bestem koordinaterne til det andet skæringspunkt B. l er -3x+2y+1=0, og r(t) er x(t)=0,50*t^2+t-1 og y(t)=0,15*t^2+1,01*t+1

Som jeg forstår det skal der her indsættes x(t) og y(t) på x og y's plads i min linje for at finde en t værdi der kan indsættes i x(t) og y(t) for at finde koordinaterne. Jeg har dog allerede sat disse ind i både l samt linjens ligning, og ingen af de tal jeg får giver mig et tal der passer til punkt A. Er der nogen der ved hvad der går galt her?

Vedhæftede billede er de udregninger som jeg har lavet.

Vedhæftet fil: Capture.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2019 af peter lind

Du har tastet ligningen forkert ind

det skal være

-3(½t2+t-1)+2(0.1t25+1.01t+1)+1) = 0

Dels har du glemt parenteserne og du har også forvandlet et + tegn til et gangetegn. Det sidste har medført at det bliver en 3. gradsligning med 3 rødder


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2019 af ringstedLC

#0: t > 0 giver een løsning for B.


Skriv et svar til: Skæringspunkt mellem banekurve og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.