Kemi

Beregning af pH

24. februar 2019 af TKCA1 - Niveau: B-niveau

Jeg er i lidt i tvivl om det er den rigtige formel jeg bruger, og om jeg har forstået det rigtigt (den uploadede opgave)

Og, Er det den samme formel jeg skal bruge hvis jeg skal beregne pH af 0,01M NaOH?


Svar #1
24. februar 2019 af TKCA1

Opgaven her:


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. februar 2019 af Pirgos (Slettet)

0.001 M HCl

pH = - log .001 = - (-3) = 3


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. februar 2019 af Pirgos (Slettet)

pH i 0.01 M NaOH

[ OH-] · [ H3O+] = 10-14

  .01 ·   [H3O+ ] = 10-14

            [H3O+] = 10-14 / .01 = 10-12

 pH = - Log [H3O+] = - Log 10-12 = 12


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2019 af mathon

eller
              \small pH=14-pOH=14+\log\left ( \left [ OH^-/M \right ] \right )

              \small pH=14+\log\left ( 10^{-2} \right )

              \small pH=14-2=12


Svar #5
24. februar 2019 af TKCA1

Er du sikker på at du ikke mangler et parantes et eller andet sted. Jeg forstår ikke helt:

pH=-log .001   


Svar #6
24. februar 2019 af TKCA1

Når jeg indtaster det på denne måde: pH=-log(0.001) for jeg 6,9


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. februar 2019 af Pirgos (Slettet)

#6

Når jeg indtaster det på denne måde: pH=-log(0.001) for jeg 6,9


              Det er fordi du tager den Naturlige logaritme, det giver  et forkert resultat.

              Du skal bruge titalslogaritmen , Log .001 =  - 3 , fordi 10-3  er .001

             LN 0.001 = - 6.9


Skriv et svar til: Beregning af pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.