Matematik

omskrivning fra brøk til procent

24. februar 2019 af jensenb04 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej,

procent og omkrivning til det driller mig meget for tiden, og jeg har brug for, at finde den konkrete procentværdi for en brøk. 

Opgaven lyder, at jeg skal finde procenten for brøken 1/6 (forkortet fra 2/12) ud af de hundrede. Spørgsmålet lyder, hvor stor chancen er for, at to drenge der kaster med hver sin terning, slår en 6'er. 

Jeg har regnet mig frem til udregningen: 1/6*100=16,6666667 (16,7) men jeg er ikke sikker på om det beskriver chancesandsynligheden for opgaven? Lyder det rigtigt?

På forhånd, tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2019 af AMelev

Omregn til decimaltal og flyt derefter kommaet 2 pladser til højre

1/6 = 0,167 = 16.7%


Skriv et svar til: omskrivning fra brøk til procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.