Matematik

trekanter

24. februar 2019 af mi28 - Niveau: A-niveau

hej kan I hjælpe mig med opgaven. tak

Vedhæftet fil: cccccccc.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2019 af Pyrros

nej. sig hvad du er usikker på, vi laver ikke hele opgaven for dig


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2019 af MatHFlærer

Enig med #1, du kan få et par hints.

a) Læs: https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-a/vektorer-i-3d/planens-ligning.

Opstil to vektorer \overrightarrow{AB} og \overrightarrow{AC}. Lav krydsprodukt (dvs. \overrightarrow{n}_{\alpha}=\overrightarrow{AB}\times \overrightarrow{AC}) på dem og benyt planens ligning. Der burde være et eksempel i linket.

b) Læs: https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-a/vektorer-i-3d/vinkel-mellem-to-planer

At bestemme vinklen mellem to planer svarer til at bestemme vinklen mellem deres normalvektorer. Brug formlen for vinkel mellem vektorer. v=\cos\left(\frac{\overrightarrow{n}_{\alpha}\cdot \overrightarrow{n}_{\beta}}{|\overrightarrow{n}_{\alpha}|\cdot |\overrightarrow{n}_{\beta}|}\right). Husk at svaret skal være en stump vinkel, dvs. 90^0<v<180^o

c) Læs: https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-a/vektorer-i-3d/krydsprodukt rul ned og find "Areal af parallelogram". Læs det. Dog benyt formlen T_{trekant}=\frac{1}{2}|\vec{a}\times \vec{b}|


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2019 af Soeffi


Skriv et svar til: trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.