Matematik

Find den anden rod når den ene er kendt

27. februar 2019 af anonym000 - Niveau: A-niveau
For reelle andengeadsligninger var der et sammenhæng som jeg ikke helt kan huske. kan nogle fortælle mig den?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2019 af SuneChr

x2 + bx + c = 0  har rødderne p og q   ⇔   p + q = - b  ∧   pq = c
Læg mærke til, at koefficienten til x2 skal være 1.
Man kan også benytte, at rødderne ligger symmetrisk om toppunktet.


Svar #2
27. februar 2019 af anonym000

tak
- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2019 af PeterValberg

Se eventuelt < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Find den anden rod når den ene er kendt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.