Matematik

Bestem den spidse vinkel, som l danner med førsteaksen

27. februar 2019 af havenisse3 - Niveau: B-niveau

Det er første gang jeg støder ind i sådan en opgave. Opgave 13c - hvordan skal jeg bestemme den spidse vinkel, når opgaven omhandler differentialregning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2019 af oppenede

Vinklen mellem grafen for f og x-aksen er den samme som vinklen mellem tangenten i x0 og x-aksen.
Tangentens hældning er f '(x0) og da tangenten er en linje så gælder, at når x-værdien vokser med 1, så vokser y-værdien med f '(x0). Tangens til vinklen er 'mod'/'hos', hvor 'mod' = 'hvor meget y vokser', dvs.
f '(x0) og 'hos' = 'hvor meget x vokser', dvs. 1.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2019 af PeterValberg

\alpha=\tan^{-1}(f'(x_0))

hvor x0 er x-koordinaten til punktet P
α er den spidse vinkel mellem tangenten t og x-aksen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
28. februar 2019 af havenisse3

Men f’(x0) er vel tangenthældningen?

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2019 af ringstedLC

#3: Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. april 2019 af helpn

#3 Men f’(x0) er vel tangenthældningen?

Kan du hjælpe med med svarene til opgave 13?


Skriv et svar til: Bestem den spidse vinkel, som l danner med førsteaksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.