Fysik

Finde bølgelængden?

28. februar 2019 af Sammyjskj - Niveau: C-niveau

Jeg skal finde bølgelængden af grundtonen, og bølgehastigheden, hvor jeg kender frekvensen på 17Hz og strengen på guitaren på 3meter, men hvordan faen gør man det, når man ikke kender dens hastighed, men længden på strengen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2019 af mathon

For grundtonen
gælder:
                           \small L=\frac{\lambda }{2}

                           \small \lambda =2\, L=2\cdot \left ( 3\; m \right )=6\; m

og
                           \small v=\lambda \cdot f\qquad \textup{b\o lgeformlen}         

                           \small v=\left ( 6\; m \right )\cdot \left ( 17\; s^{-1} \right )=102\; \tfrac{m}{s}

men er det ikke en rigeligt lang guitar.?         


Svar #2
28. februar 2019 af Sammyjskj

#1 uuuuh tak!

Det er sådan en dommedags guitar lavet af en superskurk...Min lærer kedede sig.


Skriv et svar til: Finde bølgelængden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.