Matematik

Diameter

28. februar 2019 af MarieHol (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :) 

Jeg skal finde diameteren af en tønde. Det jeg ved, er at tønden har et rumfang på V= 0,25 m3 og højde på h= 0,85 m. 

Nogen der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2019 af PeterValberg

Hvis tønden har form som en retvinklet cylinder (det har den sikkert),
så kan denne formel benyttes:

V=\pi\cdot r^2\cdot h

hvoraf:

r=\sqrt{\frac{V}{\pi\cdot h}}

d=2\cdot r

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2019 af mathon

Den facon har tønder ikke altid:

   \small \begin{array}{ll} \textup{N\aa r}\\ &D\textup{ er t\o ndens st\o rste diameter}\\ &d\textup{ er t\o ndens mindste diameter}\\ &L\textup{ er t\o ndens h\o jde}\\ \textup{g\ae lder }\\ \textup{tiln\ae rmelsesformlen:}\\ &V=\tfrac{\pi }{15}\cdot L\cdot \left ( 2D^2+D\cdot d+0.75\cdot d^2 \right ) \end{array}

Kilde:
            VILHELM JØRGENSEN
            Den store regnebog 
            for håndværk, industri og handel
            
6. oplag 1957


Skriv et svar til: Diameter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.