Fysik

Henfald af betaminus

01. marts 2019 af Sodiom - Niveau: C-niveau

Jeg har opgaven:

Be-10 er betaminus radioaktiv. Opskriv henfaldet

Er følgende rigtigt?

10/4 Be --> 10/5 B + 0/-1 e + v

Jeg ved godt, at det ikke er skrevet optimalt, men fx i 10/4 er 10 = A og 4=Z, og v er en antineutrino


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2019 af mathon

                 \small _{\, \, 4}^{10}\textrm{Be}\; \rightarrow \; _{\, \, 5}^{10}\textrm{B}\; +\; _{-1}^{\, \, \, 0}\textrm{e}\; +\; \bar\nu


Svar #2
01. marts 2019 af Sodiom

#1

                 \small _{\, \, 4}^{10}\textrm{Be}\; \rightarrow \; _{\, \, 5}^{10}\textrm{B}\; +\; _{-1}^{\, \, \, 0}\textrm{e}\; +\; \bar\nu

Og hvad hvis halveringstiden er 1,36 millioner år, hvad er henfaldskonstanten så? Både i år-1 og i s-1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2019 af mathon

                   \small \small k=\frac{\ln(2)}{T_{\frac{1}{2}}}=\frac{\ln(2)}{1.36\cdot 10^6\; \textup{\aa r}}=\frac{\ln(2)}{4.29174\; s}=1.61507\cdot 10^{-14}\; s^{-1}


Svar #4
01. marts 2019 af Sodiom

#3

                   \small \small k=\frac{\ln(2)}{T_{\frac{1}{2}}}=\frac{\ln(2)}{1.36\cdot 10^6\; \textup{\aa r}}=\frac{\ln(2)}{4.29174\; s}=1.61507\cdot 10^{-14}\; s^{-1}

Tak for svaret.

Må jeg stille dig et andet spørgsmål?

Hvis jeg har en absorberet dosis på 123mGy, hvad er så den effektive dosis, hvis der er tale om gammastråling?

Jeg har prøvet at regne på det, og vil umiddelbart mene, at det er 123mGy, men er det rigtigt?


Skriv et svar til: Henfald af betaminus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.