Fysik

Find den samlede kraft

01. marts 2019 af Alexander231 - Niveau: B-niveau

Hejsa,

Er der nogen, der ved, hvordan jeg bestemmer den samlede kraft, når der er tale om mere end to? (Se gerne vedhæftede billede) 

Hav en super fredag,


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2019 af peter lind

Ma skal addere kraftvektorerne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2019 af mathon

Find resultanten for to addérede vektorer ad gangen.
Til sidst er der kun to vektorer tilbage. Deres resultant er den resulterende kraft.


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. marts 2019 af PeterValberg

Du kan finde den resulterende kraft ved at tegne vektorerne i forlængelse
af hinanden, derefter kan du beregne størrelsen af den resulterende kraft
som længden af den vektor, der repræsenterer summen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #4
01. marts 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Du kan også tage x- og y-komposanterne hver for sig.

b)

Fx = -3 N + 0 N + 2 N = -1 N

Fy = 1 N - 3 N + 1 N = -1 N

F = (-1 N, -1 N)

Så kan du tegne vektoren. Længden af vektoren bliver så

|F| = √( (-1 N)2 + (-1 N)2 ) =  1,41 N


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. marts 2019 af PeterValberg

I forlængelse af #3

\overrightarrow{F_{res}}=\vec{a}+\vec{b}+\vec{c}

I dette tilfælde, hvor én overordnet tern svarer til 1 N
vil den resulterende kraft (blå vektor) være lig med:

|\overrightarrow{F_{res}}|=\sqrt{1^2+1^2}=\sqrt{2}\,N

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. marts 2019 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.jpg

Svar #7
01. marts 2019 af Alexander231

I er dælme go’e! Tusind tak :-D

Skriv et svar til: Find den samlede kraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.