Fysik

Stedfunktion

01. marts 2019 af Emilie50 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg ville høre hvad man kalder s=1/2*a*t^2+v_0*t+s_0, når man ikke kan kalde det en funktion, der det ikke er s(t)??


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2019 af peter lind

Det er en funktion og den kan godt kaldes s(t)


Svar #2
01. marts 2019 af Emilie50 (Slettet)

Men hvad hvis man ikke ønsker det, for jeg har ikke nogen tid, for jeg har isoleret t i v=a*t+v_0, og sat ind i "stedfunktionen", så jeg har derfor ingen tid, så vil jeg ikke kunne skrive s(t) mere, kan jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2019 af peter lind

Nej så skal du skrive s(v)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2019 af mathon

              \small v=v_0+at

              \small at=v-v_0

              \small s-s_0=\Delta s=\tfrac{1}{2}at^2+v_0\cdot t+s_0\qquad \qquad\textup{som multipliceret med 2a}
\small \textup{giver:}
              \small 2\cdot a\cdot \Delta s=at\cdot at+2v_0\cdot at

              \small 2\cdot a\cdot \Delta s=at\cdot\left ( at+2v_0 \right )

              \small 2\cdot a\cdot \Delta s=(v-v_0)\cdot\left ( v-v_0+2v_0 \right )

              \small 2\cdot a\cdot \Delta s=(v-v_0)\cdot\left ( v+v_0 \right )

              \small 2\cdot a\cdot \Delta s=v^2{-v_0}^2

              \small \Delta s=\frac{v^2{-v_0}^2}{2a}

              \small s(v)=\frac{v^2{-v_0}^2}{2a}+s_0


Skriv et svar til: Stedfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.