Matematik

Finde skæringspunktet for cirkel og linje

02. marts 2019 af Anonnymemig123 - Niveau: C-niveau

Hej, sider lidt med krise her da jeg ikke kan få et regnestykke til at gå op.

Jeg skal finde skæringspunkterne mellem linjen og cirklen.

linje: y=2x+1

indsat i cirklensligning:

(x-2)2+(2x+1-5)2=(3·√5)2

Det jeg har gjorde, er at reducere til en 2. gradsligning og derefter fundet x. Men kan bare ikke få det rigtige svar.

Jeg har også sat det ind i geogebra for at se svaret, men kan ikke få udregningerne til at passe og kan virkelig ikke se hvad jeg gøre forkert.

Har virkeligt brug for hjælp, mange tak på forhånd og forsæt god aften. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2019 af AMelev

Din cirkelligning ser forkert ud.
Upload lige opgaveformuleringen.


Svar #2
02. marts 2019 af Anonnymemig123

Altså cirklen har centrum (2;5) og radius 3·√5 

det vil sige at ligningen er: (x-2)2+(y-5)2=(3·√5)2

Linjens funktion: y=2x+1

Da vi vil finde skæringspunktet insætter vi bare y ind i cirklens ligning, så den kommer til at hedde:

(x-2)2+(2x+1-5)2=(3·√5)2

Kan det ikke passe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2019 af oppenede

Jo det passer og rødderne er x=-1 og x=5. Vis hvad du har gjort som ikke gav det resultat. 


Svar #4
02. marts 2019 af Anonnymemig123

Har fundet ud af det, tak 


Skriv et svar til: Finde skæringspunktet for cirkel og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.