Matematik

Pythagoras sætningen

03. marts 2019 af josefinehansennn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

a. Jeg har en opgave med pythagoras sætningen, hvor jeg skal finde ud af hvor langt der er fra det ene hjørne over til det modsatte hjørne på 2 forskellige fodboldbaner, og når jeg prøver at gøre det som jeg tænker man skal, får jeg alt alt for høje tal.

Bane A = 90m bred og 90m lang

Bane B= 45m bred og 120m lang.

Håber der er en der kan hjælpe:D


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2019 af Studentos

Bane A får jeg til 127,3.

Bane B får jeg til 128,2. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. marts 2019 af Sveppalyf (Slettet)

a2 + b2 = c2  <=>

c = √( a2 + b2 )

Bane A

c = √( 902 + 902 ) = 127 m

Bane B

c = √( 452 + 1202 ) =128 m


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. marts 2019 af ringstedLC

\begin{align*} {A_{diag.}}^2 &= {A_b}^2+{A_l}^2 \\ A_{diag.} &= \sqrt{{A_b}^2+{A_l}^2} \end{align*}

Vis os, hvad du har gjort.


Skriv et svar til: Pythagoras sætningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.