Matematik

Bestemmelse af grafens skæringspunkter

03. marts 2019 af cc2000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der en der kan hjælpe mig med denne opgave? Forstår ikke helt hvad man skal.

f(x)=−0.2*x^(3)+0.2*x^(2)+1.8*x-1.8

Bestem grafens skæringspunkter med x-aksen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2019 af mathon

Bestem nulpunkterne til:

                                    \small f(x)=-0.2x^3+0.2x^2+1.8x-1.8=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2019 af janhaa

f(x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2019 af janhaa

x = -3, x = 1, x = 3


Svar #4
03. marts 2019 af cc2000 (Slettet)

Hvordan gør jeg det? Skal jeg så ikke bare isolere x?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2019 af janhaa

f(1) = 0 => 

f(x) : (x - 1) = -x2 + 9 = - (x2 - 9)

x = -3, x = +3


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2019 af mathon

Bestem nulpunkterne til:

                                    \small f(x)=-0.2x^3+0.2x^2+1.8x-1.8=0

Da summen af koefficienterne til de ulige potenser af x og koefficienterne til de lige potenser af x
er nul,
er x = 1 rod
hvoraf
                   \small \small f(x)=(x-1)(-0.2x^2+1.8)=-0.2(x-1)(x^2-9)=-0.2(x-1)(x^2-3^2)=

                                 \small -0.2(x-1)(x+3)(x-3)

med nulpunkterne
                                  x=\left\{\begin{matrix} -3\\1 \\ 3 \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: Bestemmelse af grafens skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.