Matematik

Geometri

04. marts 2019 af Anonnymemig123 - Niveau: C-niveau

Sidder heeeelt fast i den her opgave. er der ikke lige en der kan hjælpe med a,b og c??


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2019 af StoreNord

Cirka sån her.
Skærmbillede fra 2019-03-04 19-16-48.png


Svar #2
04. marts 2019 af Anonnymemig123

Ja, okay. Jeg mente faktisk med udregninger og sådan.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2019 af StoreNord

Du må komme med et bud om, hvad din lærer mener, du skal kunne.

Vektorer?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. marts 2019 af AMelev

#0 Problemet er, at du ikke har opdateret din profil med uddannelse, så vi aner ikke, hvilke redskaber, du har til rådighed. Få lige det gjort.


Svar #5
04. marts 2019 af Anonnymemig123

Jeg kender til ligninger og funktioner, geometri og trigonometri og analytisk plangeometri. Har i hvert fald ikke haft noget om vektorer før.

Min lærer ville nok ikke give mig en opgave som vi ikke kunne løse. Så i skyder bare med de forslag i har. Jeg har nemlig brugt virkelig langtid på at løse den her opgave men har valgt at starte fra bunden igen da det ikke rigtig gik godt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. marts 2019 af StoreNord

Find et udtryk for den skrå linje.
Udtryk adstanden til centrum med distanceformelen.
Sæt den lig med 500.
Centrums y-koordinat er også 500.


Svar #7
04. marts 2019 af Anonnymemig123

y = tan(76) · x

dist(A,l)=|ax1+b−y1|/√a2+1 

kommer til at hedde? 

dist(A,l)=|tan(76) · x+0−500|/√tan(76)2+1  = 500

Kan det passe?

Hvordan "Udtrykker" jeg det så?


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. marts 2019 af StoreNord

Jeg ville bruge bruge "linjens ligning":          ax+by+c = 0


Svar #9
04. marts 2019 af Anonnymemig123

Hvad?


Svar #10
04. marts 2019 af Anonnymemig123

Ligemeget jeg finder selv ud af det, ses.


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. marts 2019 af ringstedLC


Svar #12
04. marts 2019 af Anonnymemig123

Det har jeg, ellers tak 


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.