Matematik

Procentstigning - Bakteriekultur

05. marts 2019 af random1i - Niveau: A-niveau

Er ikke sikker på jeg forstår opgaven korrekt

En bakteriekultur vokser eksponentielt. Antallet af bakterier i en opløsning er 145 

8 timer senere er der 2440 bakterier.

 Indfør passende betegnelser, og opskriv et matematik udstryk, der beskriver, hvor mange bakterier der er efter et givet antal timer.

Hvor stor er den procentvise stigning pr. time?

Hvor mange bakterier er der i opløsningen efter 17 timer


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2019 af ringstedLC

Hvordan forstår du opgaven?


Svar #2
05. marts 2019 af random1i

Jeg kan regne a og b ud fra to punkter og derved opstille et udtryk, men mit spørgsmål er egentligt om jeg skal bruge formlen y=b*ax

Eller om jeg skal ud i renteformlen


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2019 af ringstedLC

1. Brug formen: f(t) = b·ax

2. Brug at a = 1 + r og at · 100 er den procentvise stigning

3. Beregn f(17)


Skriv et svar til: Procentstigning - Bakteriekultur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.