Matematik

Ligning.

06. marts 2019 af Mona1973 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har behov for Jeres hjælp. Er lige startet på min uddannelse som lægesekretær og har ikke haft denne form for matemetik siden 1989 :-( Så Jeg har brug for et klog hoved, så Jeg kan komme igang igen.

Hvordan løser man denne ligning ? Kan godt være simpel for nogen (derfor helst ingen negative kommentar tak )

3x+4=5(x-2)


Svar #1
06. marts 2019 af Mona1973 (Slettet)

(x-1)+17(x-3)=4(4x-9)+4

5x-6(x-5)=2(x+5)+5(x-4)

Har også disse to ligninger. Nogen der kan hjælp mig ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2019 af ringstedLC

\begin{align*} 3x+4 &= 5\cdot (x-2) \\ 3x+4 &= 5x-10 \\ 3x-5x &= -10-4 \\ -2x &= -14 \\ x &= \frac{-14}{-2} \\ x &= 7 \\ \end{align*}

Brug samme teknik i de andre


Svar #3
06. marts 2019 af Mona1973 (Slettet)

Tusind Tusind TAK


Skriv et svar til: Ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.