Matematik

Forventede værdier og nulhypotese

07. marts 2019 af MarkRasm - Niveau: A-niveau

Jeg ved hvordan man gør i chi anden test, men ikke i binomialtest. Jeg vil kun have hints 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2019 af peter lind

a) og b) er det samme som en χ2 test

Du skal så regne med en binomialfordeling med p=0,75 n = 705+224

Hvis du har fået reslutatet r antal rødviollette blomster skal du se om P(X<r) < 0,025 eller P(X>r) < 0,025. Hvis den er det skaldu forkaste hypotesen ellers acceptere den


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2019 af AMelev

p = P(rødviolet) 
H0: p = 75%

Stikprøve: n = 705 + 224 = 929
X = antal rødviolette
Under H0 følger X b(929,75%)

De forventede værdier er p·n og (1-p)·n

Testen er dobbeltsidet med 2.5% til hver side.
Du kan enten bestemme testsandsynlighederne P(X≤705) og P(X≥705) og se, om de hver især ligger under 2½%, eller du kan bestemme de kritiske værdier til hver side (den største k-værdi, hvor P(X≤k) ≤ 2½% og den mindste k-værdi, hvor P(X≥k) ≤ 2½%) og se, om testresultatet ligger i acceptmængden mellem dem eller udenfor.


Skriv et svar til: Forventede værdier og nulhypotese

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.