Matematik

EMNEOPGAVE!!!!!!!!!

10. marts 2019 af Sarajensenlar (Slettet) - Niveau: C-niveau

e)    Beregn nulpunkterne for DBx) og indtegn dem på en graf for DB(x).

DB(x) = -2,5x^2 +750x    

d= 750^2 - (4*-2,5*0)=562500

x1= (-(-750)-750)/(2*-2,5)= 0

x2 = (-(-750)+750)/(2*-2,5) = -300

x= (-(-750)/(2*-2,5)= -150

y= (-562500)/(4*-2,5)=56250


 

f)    Beregn skæringspunkterne mellem C(x) og R(x) og indtegn dem på en graf for C(x) og R(x).   

De skærer hinanden ved 0.

R (x) = -0,5x^2 + 1000x

C ( x) = 2x^2 + 250x

Hvis vi skal finde, hvor de skærer henne, så skal vi løse det som en ligning. Vi skal sætte de to = imellem.

-0,5x^2+1000x = 2x^2+250x

Vi vælger at fjerne 2x^2 i højre siden. Vi skal minus det for vi kan trække det, fordi vi gør det på den side skal vi også minus på den anden side.

-0.5^2-2x^2= -2,0^x

-2,0^x+1000x=250x

og nu skal vi fjerne 1000x fra venstre side, og vi skal minus det og fordi vi gør det på den ene side skal vi også på den anden side.

-2,0^x+1000x - 1000x= 250x - 1000x

-2,0^x=-750

-2,0^x:-750= 0,00

g)     Forklar sammenhængen mellem resultaterne i e) og f).


Svar #1
10. marts 2019 af Sarajensenlar (Slettet)

Opaven er den sidste, man skal bruge svarene fra e og f


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2019 af AMelev


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2019 af MatHFlærer

Og en bedre overskrift burde du overveje til næste gang....


Skriv et svar til: EMNEOPGAVE!!!!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.