Matematik

HJÆLP

13. marts 2019 af akuthjælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Søren og Peter laver et spil sammen. Peter kaster 2 sædvanlige terninger, og hvis Peter får mindst 1 sekser, så taber han 4 kr. til Søren. Hvis Peter ikke slår en sekser, så vinder han et beløb i kr., der er lig med forskellen mellem de 2 terninger. Hvis han fx slår en toer og en femmer, så vinder han 5 – 2 = 3 kr.

b) Bestem sandsynlighedsfunktionen for X og lav en grafisk præsentation af denne

hvordan`??


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2019 af c_aastrup

Lader X være Peters gevinst (minus når han taber), de to terningers udfald giver følgende værdier for X:

\begin{array}{r|rrrrrrr} &\bold{1}&\bold{2}&\bold{3}&\bold{4}&\bold{5}&\bold{6} \\ \hline \bold{1}&0 & 1 & 2 & 3 & 4 & -4 \\ \bold{2}&1 & 0 & 1 & 2 & 3 & -4 \\ \bold{3}&2 & 1 & 0 & 1 & 2 & -4 \\ \bold{4}&3 & 2 & 1 & 0 & 1 & -4 \\ \bold{5}&4 & 3 & 2 & 1 & 0 & -4 \\ \bold{6}&-4 & -4 & -4 & -4 & -4 & -4 \\ \end{array}

Hvert udfald af terningerne har snadsynlighed 1/36, og sandsynlighedsfuntionen kan defor regnes ud ved at tælle op i skemaet

P(X=x)=\left\{ \begin{array}{rl} \frac{11}{36}, & x=-4\\\\ \frac{5}{36}, & x=0\\\\ \frac{2}{9}, & x=1\\\\ \frac{1}{6}, & x=2\\\\ \frac{1}{9}, & x=3\\\\ \frac{1}{18}, & x=4\\\\ \end{array} \right.

og for det grafiske tegnes et pindediagram


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.