Fysik

Omregning fra J til MeV

14. marts 2019 af Kraes4 - Niveau: B-niveau

Hvad går der galt i min omregning her fra J til MeV?

Vedhæftet fil: FysikKerner.png

Svar #1
14. marts 2019 af Kraes4

Hov, det er det forkerte billed. Her er det rigtige! :)

På forhånd tak! :) 

Vedhæftet fil:fysiKerner.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2019 af mathon

            \small 1\; J=6.241506\cdot 10^{12}\; MeV


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2019 af mathon

              \small \begin{array}{llllllll} 0.007\; u=0.007\cdot 1.6605402\cdot 10^{-27}\; kg&=&1.16237814\cdot 10^{-29}\; kg\\ E=\left (1.16237814\cdot 10^{-29}\; kg \right )\cdot \left (2.99792458\cdot 10^8\; \tfrac{m}{s} \right )^2&=&1.04469337298\cdot 10^{-12}\; J\\ E=\left (1.04469337298\cdot 10^{-12}\; J \right )\cdot \left (6.241506\cdot 10^{12} \; \tfrac{MeV}{J} \right )&=&6.52\; MeV \end{array}


Svar #4
14. marts 2019 af Kraes4

Mange tak mathon! 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2019 af mathon

                      \small \underset{11.01143\; u}{_{\; 6}^{11}\textrm{C}}\; \longrightarrow \;\underset{11.009305\; u}{ _{\; 5}^{11}\textrm{B}}\; +\;\underset{0.000549\; u}{ _{+1}^{\; \; \, 0}\textrm{e}}\; +\; \nu

                      \small \Delta m=\left (11.01143-11.009305-0.000549 \right )u=0.001576\; u

             \small \small \begin{array}{llllllll} 0.001576\; u=0.001576\cdot 1.6605402\cdot 10^{-27}\; kg&=&2.61701136\cdot 10^{-30}\; kg\\ E=\left (2.61701136\cdot 10^{-30}\; kg \right )\cdot \left (2.99792458\cdot 10^8\; \tfrac{m}{s} \right )^2&=&2.3520525\cdot 10^{-13}\; J\\ E=\left (2.3520525\cdot 10^{-13}\; J \right )\cdot \left (6.241506\cdot 10^{12} \; \tfrac{MeV}{J} \right )&=&1.468\; MeV \end{array}                       


Svar #6
14. marts 2019 af Kraes4

Hvad er det du regner her? der står da ikke noget om henfald nogle steder gør der? eller har jeg misforstået noget i forhold til opgaven. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. marts 2019 af mathon

Genlæs sidste halvdel af din opgavetekst:


Svar #8
14. marts 2019 af Kraes4

Jamen antal neutroner er vel N = A - Z?
Det er vel for det samme atom?


Svar #9
14. marts 2019 af Kraes4

Mdefekt = Z * mp + N * mn-Mkerne

Hvor kommer henfald ind i billedet her ?
Hvis jeg har 11/6 C - 

så er Z = 6, N = A - Z hvilket giver N = 11-6 = 5.
Så vi har 6 protoner og 5 neutroner, korrekt? 

Du har sikkert ret, jeg prøver bare at forstå. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. marts 2019 af mathon

OK det er en opgave omhandlende bindingsenergi:

     

                   \small \small \Delta m=0.0752\; u

             \small \begin{array}{llllllll} 0.0752\; u=0.001576\cdot 1.6605402\cdot 10^{-27}\; kg&=&1.2487262304\cdot 10^{-28}\; kg\\ E_{bind}=\left (1.2487262304\cdot 10^{-28}\; kg \right )\cdot \left (2.99792458\cdot 10^8\; \tfrac{m}{s} \right )^2&=&1.1222991664\cdot 10^{-11}\; J\\ E_{bind}=\left (1.1222991664\cdot 10^{-11}\; J \right )\cdot \left (6.241506\cdot 10^{12} \; \tfrac{MeV}{J} \right )&=&70.04\; MeV \end{array}

        


Svar #11
14. marts 2019 af Kraes4

Det er det nemlig. Så er jeg med igen, tak for det! :) 


Skriv et svar til: Omregning fra J til MeV

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.