Matematik

reducer udtrykkene

16. marts 2019 af TildeMathiasen (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hjælp!

a) har jeg lavet - svaret stod i bogen (5x-3y+x+9y=6x+6y)

b) 8y+2x-5y+x

c) x+10y+5x-3y

d) 2y-3y+y-2x

e) 4x+3y-5x-y

f) 8y-3x-5y+5x


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2019 af Skaljeglavedinelektier

Prøv at skriv det om, så y står med y, og x står med x, så bliver det nok lidt lettere. Fx: 

b) 8y - 5y + 2x + x 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2019 af oppenede

b) 8cola+2fanta-5cola+fanta=3cola+3fanta=3(cola+fanta)=3(y+x) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2019 af mathon

c) x+10y+5x-3y
                                 \small x+5x+10y-3y=\left (1+5 \right )x+\left ( 10-3 \right )y=6x+7y


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. marts 2019 af mathon

d) 2y-3y+y-2x

                                 \small \small \left (2-3+1\right )y-2x=-2x


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2019 af mathon

f)
                                 \small \small \small\left (-3+5\right )x+ \left (8-5\right )y=2x+3y


Skriv et svar til: reducer udtrykkene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.