Matematik

Kvadratisk programmering

17. marts 2019 af 12120 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har en opgave som jeg skal bevise, men jeg er ret meget på bar bund.. Er der nogen der kan hjælpe?

Bevis, at ligningen for en vandret ellipse med storaksen 2a og lilleaksen 2b, som er anbragt i koordinatsystemet, således at centrum for ellipsen ligger i koordinatsystemets begyndelsespunkt, er bestemt ved: 

\frac{x^2}{a^2}+\frac{y^2}{b^2}=1


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2019 af mathon

Underkast cirklen

                                    \small \frac{x^2}{a^2}+\frac{y^2}{a^2}=1

en ret affinitet med x-aksen som affinitetsakse og forvandlingstal \frac{b}{a}


Svar #2
17. marts 2019 af 12120 (Slettet)

Tror desværre ikke jeg forstår? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2019 af peter lind

Det har intet med kvadratisk optimering at gøre.

Afstanden til brændpunkterne kaldes c hvor c2 = a2-b2.Afstanden fra disse punkter på cirklen til et vilkårlig punkt på cirklen er kvdrod( (x±c)2 +y2) Bevis at summen af disse afstande er 2a ved  passende kvarering


Skriv et svar til: Kvadratisk programmering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.