Matematik

bevisning af koefficienten b er hældning

18. marts 2019 af AC17 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal bevise at koefficienten b i et andengradspolynomium angiver hældningen af tangenten ved grafens skæringspunkt med y-aksen. 

Men har ingen ide om hvordan jeg gør det. Nogle der kan forklare hvordan jeg gør det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2019 af AMelev

f(x) = a·x2 + b·x + c
f '(x) = 2a·x + b
f '(0) = b
f '(0) er jo netop tangenthældningen i x = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2019 af mathon

b er netop tangenthældningen i punktet (0,c).


Svar #3
19. marts 2019 af AC17 (Slettet)

Super, jeg tror jeg forstår hvordan det skal gøre. Tak!


Skriv et svar til: bevisning af koefficienten b er hældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.